Výsledky sbírky Postní almužna 2017
21. dubna 2017 Články

Výsledky sbírky Postní almužna 2017

Postní doba je hlavně časem odříkání, dobou kajících a milosrdných skutků, pomocí bližním. V naší zemi můžeme postní praxi uskutečňovat také prostřednictvím tzv. Postní almužny. Věřící konického děkanátu tak letos nashromáždili částku 73 842 Kč. Všem, kteří se do Postní almužny zapojili, děkujeme. Děkujeme Vám za Vaše rozhodnutí vzít výzvu postní doby vážně a přidat se k naší aktivitě. Děkujeme za jakoukoli částku takto shromážděnou, která pak v součtu vytvořila další důležitý zdroj financování naší pomoci a upřímně přejeme, aby Vám Bůh tímto Vaším osobním rozhodnutím k aktivitě a daru požehnal ve všem dobrém, o co usilujete.

V uplynulých letech, ve shodě s vůlí farních společenství v našem děkanátu, využila Charita Konice část příspěvku z Postní almužny na přímou sociální pomoc, na podporu pečovatelské služby a na programy a setkávání seniorů děkanátu na faře v Konici. Vždy se jednalo o konkrétní služby, pomoc konkrétním lidem v jejich skutečné tíživé situaci.

I v tomto roce plánujeme sbírku využít na pomoc potřebným, ať již prostřednictvím charitních služeb nebo na pomoc definovanou farními společenstvími. Rádi se znovu zúčastníme schůzek s kněžími nebo farními radami, abychom mohli nutnou pomoc potřebným definovat a realizovat ve spolupráci s Vámi tak, jak nás trvale vybízí náš otec arcibiskup Mons. Jan Graubner. Přijmeme jakékoli Vaše pozvání k tomuto uskutečňování křesťanského poslání pomoci bližním ve Vašich farnostech.

Jedním z plánovaných způsobů využití, se kterým máme nové zkušenosti, je materiální potravinová a hygienická pomoc chudým v našem děkanátu. Takových lidí sice Chvála Bohu u nás není mnoho, ale i tak jsme si v roce 2016 ověřili, že tato pomoc je smysluplná a nutná. Budeme rádi za Váš souhlas s podporou této pomoci také ze zdrojů Postní almužny.

Všem, kteří se do Postní almužny zapojili, děkujeme. Děkujeme, že jste mnozí z Vás takto společně pomohli vyjádřit, že Charita je tu oprávněně a že ani nám, katolíkům v konickém děkanátu, nejsou lhostejné problémy lidí, kteří si sami neumějí nebo nemohou pomoci.

Toto poděkování všech pracovníků a klientů Charity Konice doplňujeme o přání hojnosti Božího požehnání Vám všem.

Výsledky dle farností

Bohuslavice 2 794,00