Pečovatelská služba

Poslání:

Posláním charitní pečovatelské služby Konice je pomáhat potřebným občanům, kteří si z důvodu věku nebo zdravotního postižení samy nezvládnou zajistit péči o sebe nebo svou domácnost. Tím charitní pečovatelská služba podporuje zachování dosavadní kvality života osobám, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci.

Cíle služby:

Cílem pečovatelské služby je zkvalitnění života klientů v jejich přirozeném sociálním prostředí.

- klient zůstává ve svém domácím prostředí;
- klientovi napomáháme zachovat event. obnovit sebeobslužné činnosti;
- klienta podporujeme v zachování kontaktů s rodinou, blízkými a přáteli.

Cílová skupina:

• osoby s chronickým onemocněním
  • osoby s mentálním postižením
  • osoby s tělesným postižením
  • senioři a osoby pobírající starobní důchod, které si nedokáží zajistit sami, ani prostřednictvím jiné fyzické osoby pomoc ve svém přirozeném sociálním prostředí.

Zásady poskytování sociální služby:

- vytváříme klientovi podmínky, ve kterých zachováváme jeho lidskou důstojnost.
- respektujeme způsob života klienta a přizpůsobujeme se jeho potřebám.
- vytváříme pocit bezpečí a zázemí, s klienty komunikujeme jim srozumitelným způsobem.
- spolupracujeme s rodinou, doporučujeme nové možnosti podpory a péče.

Charitní pečovatelská služba Konice může odmítnout uzavřít smlouvu dle § 91 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pouze pokud:
   a) neposkytuje sociální službu, o kterou osoba žádá, a to i s ohledem na vymezení okruhu osob v registru
        poskytovatelů sociálních služeb;
   b) nemá dostatečnou kapacitu k poskytnutí sociální služby, o kterou osoba žádá;
   c) osobě, která žádá o poskytnutí sociální služby, vypověděl v době kratší než 6 měsíců před touto žádostí
        smlouvu.

Kapacita služby:

- ambulantní forma - 3 klienti
- terénní forma - 140 klientů

Územní působnost:

Konice, Ladín, Runářov, Křemenec, Čunín, Nová Dědina, Bohuslavice, Raková u Konice, Rakůvka, Hačky, Polomí, Hvozd, Klužínek, Otročkov, Vojtěchov, Ludmírov, Dětkovice, Ponikev, Milkov, Ospělov, Kladky, Ošíkov, Trpín, Šubířov, Chobyně, Skřípov, Horní Štěpánov, Nové Sady, Pohora, Brodek u Konice, Lhota u Konice, Suchdol, Jednov, Labutice, Lipová, Hrochov, Seč, Buková, Stínava, Zdětín, Ptení, Ptenský Dvorek, Stražisko, Růžov, Maleny, Budětsko, Zavadilka, Slavíkov, Laškov, Kandia, Krakovec, Laškov – Dvorek, Pěnčín, Čechy pod Kosířem, Hluchov, Přemyslovice, Štarnov, Ochoz, Březsko, Dzbel, Borová, Jesenec.

Podpora:Olomoucký kraj

Na činnost Pečovatelské služby Charity Konice finančně přispívá dotacemi Ministerstvo práce a sociálních věcí, Olomoucký kraj, Město Konice a Obec Brodek u Konice, Obec Hluchov a Obec Lipová.

Na podporu charitní činnosti finančně přispívají obce regionu:  Obec Bohuslavice, Obec Březsko, Obec Buková, Obec Čechy pod Kosířem, Obec Hačky, Obec Horní Štěpánov, Obec Hvozd, Obec Jesenec, Obec Kladky, Obec Laškov, Obec Ludmírov, Obec Ochoz, Obec Polomí, Obec Přemyslovice, Obec Raková u Konice, Obec Stražisko, Obec Suchdol.                Děkujeme.