Pastorační aktivity

Den Charity 2020
14. září 2020 Články

Den Charity 2020

Oslavte s námi Den Charity ve čtvrtek 24. 9. 2020 Zveme Vás na Masarykovo náměstí, kde bude představen prezentační stánek od 9:00-15:00 hod.

Pouť Charity Konice do Českomoravské Fatimy
26. května 2017 Pastorační aktivity

Pouť Charity Konice do Českomoravské Fatimy

„Charitní pouť je mimo jiné také setkáním lidí dobré vůle; těch, kteří službu poskytují, kteří ji přijímají a kteří nesou zodpovědnost." Tato slova pronesl Sv. Otec František na generálním shromáždění Charity 12.5.2015 v Římě.
Jako každý rok se tedy setkali pracovníci, spolupracovníci, kněží i uživatelé charitních služeb na pouti Charity Konice. Tento rok se setkání konalo ve středu 24. května v Českomoravské Fatimě v Koclířově u Svitav u příležitosti oslav 100. výročí prvního zjevení Panny Marie v Cova da Iria ve Fatimě v Portugalsku a svatořečení malých fatimských pastýřů.  Pro některé účastníky poutě byla tato pouť vzpomínkou na své návštěvy poutního místa v Koclířově, pro další to byla premiéra.  

11. října 2016 Pastorační aktivity

Zádušní mše v Bohuslavicích

Zveme Vás na mši svatou za zemřelé obyvatele našeho Domu pokojného stáří v Bohuslavicích, která se uskuteční 5. 11. 2016 ve 14 hodin v kapli Povýšení Sv. Kříže (kaple přímo v Domu pokojného stáří v Bohuslavicích (Bohuslavice E 9).

Konická charita u Svaté brány v Olomouci
18. května 2016 Pastorační aktivity

Konická charita u Svaté brány v Olomouci

Letošní pouť pracovníků a klientů Charity Konice proběhla ve středu 18. května 2016 v katedrále Sv. Václava v Olomouci, kde je v rámci papežem Františkem vyhlášeného Svatého roku, jedna ze tří Svatých bran v olomoucké arcidiecézi. Poutníků z řad klientů pečovatelské služby a Domova pokojného stáří Bohuslavice, pracovníků služeb Charity Konice a kněží bylo letos téměř 50. Během mše svaté zazněly vedle jiných také prosby za charitní dílo, pracovníky a dobrovolníky Charity, klienty stávající i ty, kteří nás již předešli k bráně věčnosti.