Poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky 2023
17. února 2023 Články

Poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky 2023

Poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky 2023

Charita Konice ve spolupráci s městem Konice a Komunitním centrem v Konici uspořádala v neděli 12. 2. 2023 akci na poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky 2023.

V komunitním centru byla připravena k promítání pohádka ,,Princ Mamánek". Pro koledníky a jejich doprovod bylo připraveno drobné občerstvení v podobě popcornu, sladkostí a nápojů. Poděkování se zúčastnilo cca 90 dobrovolníků, kteří napomáhali při organizaci a samotné realizaci Tříkrálové sbírky v konickém regionu. Koledníci měli k dispozici také výsledky Tříkrálové sbírky, aby se mohli podívat, kolik v jednotlivých obcích vykoledovali. Ředitelka Charity Konice Naděžda Páleníková DiS.přivítala všechny přítomné, poděkovala jim za pomoc při samotném koledování a předala několik zajímavých informací a poznatků, které se při sbírce a následném počítání výtěžku objevili. Fotky z poděkování naleznete na: https://www.konice.charita.cz/import/galerie/fotogalerie-KPSS/podekovani-kolednikum-trikralove-sbirky-2023/

Několik zajímavostí: poprvé v historii se objevila v kasičce také bankovka v hodnotě 5 000,- Kč, a to v obci Jesenec.Nejvíce naplněná kasička byla v obci Buková, kde se v kasičce shromáždilo 21 758,- Kč. Nejméně naplněná kasička byla v obci Trpín, kde bylo  v kasičce 534,- Kč. Obsah kasičky je vždy ovlivněn mnoha okolnostmi - např. počtem obyvatel v obci, počtem kasiček v obci (v některých obcích koleduje až 6 skupinek), počtem zastižených darců ve svém domě, uspořádání akce apod. V Museu kočárů v Čechách pod Kosířem byl uspořádám koncert Tří králů, kde se vybralo 17 115,- Kč, což také ovlivnilo výtěžek obecního úřadu. Takovýchto okolností ovlivňujících výtěžek v kasičce bychom mohli najít mnoho. Neznamená to, že by koledníci špatně koledovali, ale různé okolnosti mohou výtěžek vždy ovlivnit. Pouze na 5 obecních úřadech došlo k poklesu výtěžku oproti minulému roku, v ostatních 25 obecních úřadech vykoledovaná částka vzrostla.

Velice si vážíme podpory, kterou obyvatelé konického regionu, poskytují na podporu charitního díla. Výtěžek Tříkrálové sbírky byl v letošním roce rekordní. Vybralo se 702 802,- Kč. Děkujeme všem dárcům, kteří Charitu Konice podpořili v tak hojné míře. Všem upřímné Pán Bůh zaplať.

Naděžda Páleníková DiS.

ředitelka - statutární zástupkyně
Tel.: 739 524 364 E-mail: 98qob254_8yo47agc8m%C9ef4-rhT65j4mnhTj