Děkujeme Nadaci Preciosa
12. května 2017 Články

Děkujeme Nadaci Preciosa

Dne 12.5.2017 navštívili naši pobytovou službu Dům pokojného stáří Bohuslavice navštívili zástupci Nadace Preciosa  spolu se zástupci podnikového závodu firmy Preciosa v Brodku u Konice. Při této příležitosti převzal ředitel Charity Konice formou upomínkového šeku dar Nadace Preciosa ve výši 50.000,- Kč. 

Spolu s nadačním darem DPS Bohuslavice dostalo také spoustu drobnosti pro akvitizační rukodělnou činnost klienrů. Sociální pracovnice s radostí prohlíží tyto poklady.Spolu s tímto darem nám byla předána spousta drobností pro rukodělné výrobky, jako perličky, korálky a další ozdůbky pro aktivizační činnosti seniorů. Všechny budou využity při volnočasových a aktivizačních činnostech klientů domova.

Díky nadačnímu daru bylo zakoupeno několik pomůcek, které již slouží klientům domova.

polohovatelné pečovatelské křeslo – variabilně nastavitelná sedací pomůcka sloužící k polohování uživatelů, kteří jsou již nedostatečně pohybliví a jinak by museli celý den trávit na lůžku. Bezpečné a variabilní polování v křesle je prospěšné zdravotnímu i psychickému stavu klienta. Během dne lze křeslo postupně použít postupně u více klientů. Cílem pořízení je zkvalitnění péče o nepohyblivé klienty.

nerezový vozík na rozvoz stravy pro uživatele –v důsledku zvyšujícího se počtu klientů, kteří přicházejí do domova ve zhoršeném zdravotním stavu, narůstá počet těch, kterým je strava přivážena na pokoj. Pořízením nového nerezového vozíku dokážeme urychlit převoz stravy a zajistit tak požadovanou teplotu jídla. Cílem je zvýšit tak kvalitu našich služeb i komfort našim klientům.

vysoké chodítko – speciální kompenzační pomůcka sloužící k zajištění bezpečného pohybu klientům se sníženou pohyblivostí či těm klientům, u nichž je potřeba zajistit lepší stabilitu při chůzi. Tato pomůcka může sloužit také k nácviku chůze v době rekonvalescence po úrazu či nemoci, kdy byl klient delší dobu nepohyblivý na lůžku. Cílem pořízení pomůcky je zkvalitnění péče o klienty s pohybovým hendikepem a navýšení počtu těchto pomůcek pro širší využitelnost ze strany našich klientů.

inhalátor – slouží jako podpůrná léčebná pomůcka při onemocněních horních cest dýchacích, přičemž zařízení dokáže rozprašovat léčebné tekutiny na mikroskopické kapičky (tzv. mlžinu, aerosol). Inhalátor je schopny rozprášit i hustá léčiva. Cílem pořízení i této pomůcky je zlepšení nabídky podpůrných léčebných prostředků u nemocných klientů a zkvalitnění péče o tyto klienty.

Spolupráce s Nadací Preciosa se rozvinula díky zájmu o naši činnost ze strany pracovníků závodu 2 v nedalekém Brodku u Konice, kde má Preciosa a.s. svoji strojařskou pobočku. Právě oni Charitě Konice doporučili ucházet se o nadační dar. Naše poděkování tedy symbolicky zasíláme i do Brodku u Konice. Podpory si velmi vážíme.

Nadace Preciosa byla založena firmou Preciosa, a.s., která je významný producent broušeného křišťálového skla. Nadace pomáhá formou finančních nadačních příspěvků, a to v oblasti zdravotnictví a zdravotní péče, školství a vzdělávání, kultury a umění, vědy a výzkumu, ekologie a tvorby životního prostředí, tělovýchovy a sportu, humanitární a sociální činnosti. Nadace sídlí v Jablonci nad Nisou a proto svoji pozornost soustřeďuje především na potřeby v Libereckém kraji. O to více jsme vděčni, že mezi letošními podpořenými projekty mohl být i jeden z Charity Konice.

Rádi dodáváme, že tento dar nebyl prvním z této nadace. Již v roce 2011 vybavení Domu pokojného stáří Bohuslavice pomohlo signalizační zařízení, na které nadace přispěla částkou 23 000,- Kč a v roce 2014 pomohla financovat provoz Mateřského centra Srdíčko darem 50 000,- Kč. Společnosti Preciosa i její nadaci přejeme hodně úspěchů a těšíme se na případnou další spolupráci na pomoci těm, kteří ji hledají v našich projektech.