22. března 2021 Články

Vycházky klientů DPS Bohuslavice mimo zařízení - AKTUÁLNÍ

Závazná pravidla dle nařízení vlády a omezení vycházek dle rozhodnutí ředitele Charity Konice.

Na základě platných nařízení směřujících zejména k zabezpečení ochrany života a zdraví klientů a z důvodu kapacitních možností Domova pokojného stáří Bohuslavice jako statutární zástupce Charity Konice omezuji tzv. „vycházky mimo zařízení“ a to tak, že tyto vycházky nejsou možné u uživatelů ubytovaných ve dvoulůžkových pokojích. Toto omezení platí až do odvolání.

Rozhoduji na základě USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 21. prosince 2020 č. 1370 o přijetí krizového opatření. Toto vládní nařízení povinuje vycházku umožnit za podmínky, že uživatel bezprostředně po návratu bude umístěn do oddělených prostor. K 22. 12. 2020 jsou všechny kapacitní možnosti našeho domova v návaznosti na již realizované dohodnuté „vycházky“, povinnou přípravu oddělených prostor a povinnou přípravu vyčlenění karanténních pokojů pro Covid, vyčerpány. U uživatelů bydlících na dvoulůžkových pokojích již nejsme schopni tyto „karanténní“ oddělené prostory zajistit a tím splnit podmínku danou výše zmíněným usnesením vlády o vycházkách.

Jakmile bude kapacita zařízení v této věci dostatečná, budeme o věci informovat obvyklou cestou, tzn. letákem u vchodu do zařízení a na tomto místě na webu Charity Konice.

Děkujeme za pochopení.

Marek Navrátil, ředitel - statutární zástupce