20. května 2021 Články

Informace o změnách v Charitě Konice

Rádi bychom Vás informovali o změnách, které se od 1. 5. 2021 odehráli v Charitě Konice.

Došlo ke změně ředitele – statutárního zástupce, kterým je od 1. 5. 2021 paní Naděžda Páleníková DiS., email: nadezda.palenikova@konice.charita.cz, tel: 739 524 364.

Vzhledem k této zásadní změně došlo i ke změně vedoucí Pečovatelské a Odlehčovací služby.

Vedoucí Pečovatelské služby Charity Konice se stala paní Bc. Iva Vrbová, email: iva.vrbova@konice.charita.cz, tel: 731 640 799.

Vedoucí Odlehčovací služby Charity Konice se stala paní Eva Páleníková, email: eva.palenikova@konice.charita.cz, tel: 731 433 539.

Dispečink těchto dvou služeb je od roku 2020 na Karafiátové ulici, č. 12, Konice. Na této adrese můžete dostat veškeré informace k Pečovatelské a Odlehčovací službě. Tyto sociální služby jsou poskytovány převážně terénní formou, to znamená přímo v domácnosti u klientů a jsou jim poskytovány úkony, které napomáhají se sebeobsluhou, hygienickou péčí apod. (viz. níže). Obě tyto služby jsou na základě vyhlášky 505/2006 Sb. zpoplatněny, což znamená, že klient musí platit za poskytnuté služby. Odlehčovací služba je za úhradu 130,-/hodinu, Pečovatelská služba je poskytována za úhradu 120,-/hodinu, dovoz a donáška oběda je za 25,- za dovoz oběda, praní a žehlení prádla je za 40,-/kg (osobní prádlo), 50,-/kg (ložní prádlo).

Mezi další provozované služby Charity Konice patří:

Domácí zdravotní a hospicová péče, tel.: 723 244 791, jana.stugelova@konice.charita.cz

Dům pokojného stáří Bohuslavice, tel.:582 383 505, dps.bohuslavice@konice.charita.cz

Mateřské centrum Srdíčko, tel.:739 246 008, www.konice.charita.cz

Pokud potřebujete řešit nějakou nepříznivou sociální situaci s péčí o svého blízkého, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu od toho, abychom Vám pomohli řešit tuto situaci a byli Vám nápomocni.

Těšíme se na spolupráci s Vámi.

Naděžda Páleníková DiS.,ředitelka – statutární zástupce Charity Konice