Vánoční balíčky i z Konice

I naše Charita je zapojená do humanitární akce Arcidiecézní Charity Olomouc "Dárek pro Ukrajinu" jehož prostřednictvím budou připraveny dárky 414 potřebných dětem na Ukrajině.

Lidé, kteří se chtějí do akce Vánoční balíček zapojit, si mohou vybrat konkrétní dítě. Stačí to oznámit Charitě Konice, která konkrétního dárce dítěti "zarezervuje". Kontaktní osobou je paní Svatava Grulichová.

Konkrétní dítě lze vybrat v databázi http://www.darky.jsemvidet.eu/, kde se dárce dozví, kolik je mu let a jakou velikost oblečení a obuvi má. Dárci mohou poslat vše, co udělá dětem radost, kromě cukrovinek a potravin, které v balíčku být nesmí. Balíček pro jedno dítě by měl obsahovat pouze nové věci, a to v hodnotě kolem 1 000 korun. Hmotnost zásilky by neměla přesáhnout 4 kilogramy.

Dárci balíčky odešlou nebo dopraví na Charitu Konice nejpozději do 4. prosince. Během ledna pak pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc osobně rozdají dárky dětem na Ukrajině.

Balíčky putují do dětských domovů, sirotčinců a také do sociálně slabých rodin v Bortnykách, Kolomyji, Ternopilu a Lopatyn.

Snímky z loňského předávání dárků zhlédnete ve FOTOGALERII.