Stávková pohotovost zdravotních sester charity

za vyšší a odpovídající plnění zdravotních pojišťoven, za adekvátní ohodnocení naší práce

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Program Srdíčka v květnu

Klikněte (si už konečně) na aktuální program Mateřského centra Srdíčko v Konici. Řekněte o tom všem okolo, něco si vyberte a přijďte. Těšíme se na vás. :-)

Charita Olomouc rozšiřuje poskytování domácí hospicové péče v Olomouckém kraji

Charita Olomouc rozvíjí specializovanou hospicovou péči na území celého Olomouckého kraje ve spolupráci s místními Charitami a Hospicem na Sv. Kopečku. Mobilní hospicová péče je poskytována pod vedením paliativního lékaře a ve spolupráci s dalšími odborníky. Péče je určena pro pacienty v terminálním stádiu, kteří potřebují léčbu bolesti a dalších symptomů spojených s vážným nevyléčitelným onemocněním a přitom si přejí zůstat ve svém přirozeném prostředí. Olomoučance Andrei Alexové pomohly zdravotní sestry z Charity pečovat doma o umírající nemocnou maminku, v Zábřehu děkuje rodina charitním sestrám za obětavou pomoc a podporu.

Červené mašle jako symbol podpory domácí péče vlají u ministerstva zdravotnictví

Praha - Připnout červenou mašli na klopu a vyrazit do ulic. Za domácí zdravotní péči. Na 1. máje se hromadí před ministerstvem zdravotnictví lidé s omašlenými kabáty a bundami. Pracovníci Charity z celé České republiky se sem sjeli, aby podpořili zdravotní sestry domácí péče, jejich pacienty a také tuto službu, která je nyní v ohrožení kvůli nespravedlivému systému ohodnocování, kterému pojišťovny říkají „regulace“. Kamery vrčí, fotoaparáty reportérů cvakají a za chvíli vlají červené mašle uvázané i kolem stromů v okolí. Charita tak vzkazuje ministrovi zdravotnictví Adamu Vojtěchovi: podpořte nás.

Velikonoční dílna

Zveme Vás k velikonočnímu vyrábění.

Charita: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí zdravotní péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Beseda na téma vývoj a podpora dětského zraku

Srdečně Vás zveme na přednášku nebo spíše besedu na téma stimulace zraku dětí od narození do 7 let věku. Beseda bude vedena instruktorkou stimulace zraku Petrou Navrátilovou, DiS. ze Společnosti pro ranou péči.

Jarní dětská burza

Navštivte naši „srdíčkovou“ tradiční burzu a prodáte nebo nakoupíte za dobré ceny nejen oblečení, boty, hračky, kočárky, odrážedla, sety do postýlky ... prostě vše pro děti.

Program MC na duben

Klikněte na aktuální program Mateřského centra Srdíčko v Konici. Řekněte o tom všem okolo, něco si vyberte a přijďte. Těšíme se na vás.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.