Naše velikonoční prání z vlastní dílny

Naše letošní Velikonoční prání vyráběli naši klienti a dobrovolníci. Celkem téměř 200 práníček vyrobily šikovné ruce v Domu pokojného stáří v Bohuslavicích a v Srdíčku v Konici. Každoročně rozesíláme prání, která jsou z tvorby našich klientů, protože se domníváme, že tato prání je přecejen trochu osobnější, než výrobky z anonymní profesionální tiskařské výroby. Pokud jste naše prání nedostali poštou, prosíme, přijměte jej alespoň prostřednictvím našeho webu. Požehnané Velikonoce!

Pomoc rodině po požáru

V Čechách pod Kosířem došlo 2. 3. k požáru rodinného domu. K pomoci rodině se přidalo mnoho lidí a také některé organizace. Mimo jiné místní Obecní úřad Čechy pod Kosířem vyhlásil finanční sbírku. Charita Konice je v kontatku jak s rodinou tak starostou obce, ihned následující den po požáru jsme definovali možnosti naší pomoci. Prozatím vše nasvědčuje tomu, že Charita Konice pomůžeme s následnou obnovou bydlení. Vedle jiných dárců pomoci, oblečení poskytl také šatník šatník Charity Prostějov.

Oslava 10. narozenin MC Srdíčko

Srdečně zveme všechny malé i velké příznivce Mateřského centra Srdíčko na velkolepou oslavu velkého jubilea. Slavíme už 10. výročí ! Budeme oslavovat soutěžemi, hrami, tancem a samozřejmě nebude chybět ani velký dort. Na všechny se moc těšíme. Ve středu 15. února od 10 hodin dopoledne, na konickém zámku :-)

Mateřské centrum Srdíčko v září

Program v MC Srdíčko je v plném proudu. Uvítali jsme známé tvářičky i některé nové. Jsme rádi, že můžeme nabídnout zajímavý program pro  děti a jejich rodiče z celého regionu. obrázek 6obrázek 7obrázek 2obrázek 1

S oblečením nám pomohla Moděva Konice

Polokošile a nášivky s charitním znakem jsme si pro prezentaci Charity na letošním Velehradě objednali na poslední chvíli, a tak před odjezdem vznikl problém, jak je rychle spojit. Všechny pracovnice "v terénu" a trička i nášivky v rukou "nešijícího" ředitele. "Mám dvě možnosti: buď seženu švadlenu nebo si jdu do obchodu pro jehlu s nití." uvedl jsem zlehčeně svou prosbu o pomoc v konickém oděvním družtvu. Pan předseda Ing. Leo Doseděl s lehkostí velitele šikovných švadlen vše rychle zorganizoval a vyřešil, takže Charita Konice tak na Velehradě může prezentovat nejen svou sociální a charitativní činnost, ale také spolupráci a pomoc od profesionálů v oděvním průmyslu. "Nešijící" ředitel a velehradští vyslanci Charity Konice i touto cestou děkují za pomoc všem v Moděvě.

Charita Konice na Velehradu

Každoroční Dny lidí dobré vůle jsou naplněny velmi bohatým programem. Po několik let je součástí programu také prezetace Charity. Letošní rok je zaměřen na 25. výroční znovuobnovení Arcidiecézní charity Olomouc. Na přípravných pracích a realizaci prezentace se bude také aktivně podílet sedm zástupců Charity Konice z řad pracovníků a dobrovolníků. Budete-li na Velehradě, určitě se "u nás" v prezentačním stanu zastavte.

Gratulace naší zakladatelce MUDr. Lenfeldové

V sobotu 25. 6. měla narozeniny jedna ze zakladatelek Charity Konice, MUDr. Irena Lenfeldová. Přestože je velmi zaměstnanou zubní lékařkou, stavila se dnes za námi "na Charitě". Za všechny zaměstnance, ji těch několik, kteří nebyli "v terénu" popřáli vše nejlepší. Protože paní doktorka má o Charitu stále velký zájem, podali jsme ji informace o tom, co se u nás aktuálně děje.

(Při tom všem jsme zapoměli fotil, omlouvám se.)