Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Prázdninové odpoledne v Konici

Mateřské centrum Srdíčko ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Konice připravilo prázdninové odpoledne pro děti. Klikněte na program a přijďte se svými dětmi prožít hezké odpoledne.

Mateřské centrum v prázdniny

Klikněte na prázdninový program Mateřského centra Srdíčko v Konici. Řekněte o tom všem okolo, něco si vyberte a přijďte. Těšíme se na vás.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Charita na Velehradě: žijeme na jedné planetě. Spolu

Velehrad - Nadia žije se šesti dětmi, z nichž dvě trpí astmatem, v ruinách někdejší školy. Jejich dům byl zničen při leteckém útoku. Vaří si a přespávají ve třídě bez oken. Nadiin manžel zemřel poslední den osvobozování, které v jejich čtvrti trvalo čtyřicet dní. Zabil jej odstřelovač tzv. Islámského státu, když se snažil přinést vodu, která vytékala z prasklého potrubí. Nadia nemá žádný příjem. Její jméno znamená Naděje. S podobnými příběhy se Charita ve zničeném iráckém Mosulu setkává často. Jak se žije lidem v místech, kde jsou pronásledováni, kde zuří válka nebo vládne extrémní sucho a hlad. To zjistí návštěvníci stanu Arcidiecézní charity Olomouc v Dny lidí dobré vůle na Velehradě (4. - 5. července)...

Charita Konice slouží potřebným už čtvrt století

Oslava 25. výročí založení Charity Konice proběhla v sobotu 2. června 2018. Vše začalo mší svatou ve farním kostele v Konici a program pokračovat na místní faře.

Mateřské centrum v červnu

Klikněte na červnový program Mateřského centra Srdíčko v Konici. Řekněte o tom všem okolo, něco si vyberte a přijďte. Těšíme se na vás.

Připomínka založení naší Charity

Charita Konice si v letošním roce připomíná 25. výročí svého vzniku. Pracovníci pro veřejnost připravili slavnostní program.

Mateřské centrum v květnu

Přinášíme program Mateřského centra Srdíčko v Konici na měsíc květen. Vyberte si, co by Vás zajímalo a přijďte.

Postní almužna v konickém děkanátu

Odevzdáním postních krabiček při bohoslužbě na květnou neděli, ukončili také farníci konického děkanátu svoji letošní postní almužnu. Hodnoty jejich postní újmy, které se věřící rozhodli vložit do postních krabiček, podpoří pomoc potřebným celkovou částkou 87 796 Kč. Upřímně všem děkujeme.

Jarní dětská burza

Nakoupíte za dobré ceny nejen  oblečení, boty, hračky, kočárky, odrážedla, sety do postýlky … prostě vše pro děti.

Plakátky:

Jarní dětská burza MC Srdíčko.docx