Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pracovníci Charity Konice Vás zvou k oslavě Dne Charity

Charita Konice se jako každý rok přidává k oslavě Dne Charity.

Mateřské centrum v září

Klikněte na aktuální program Mateřského centra Srdíčko v Konici. Řekněte o tom všem okolo, něco si vyberte a přijďte. Těšíme se na vás.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Prázdninové odpoledne se Srdíčkem se vydařilo

Mateřské centrum Srdíčko ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Konice a Sborem dobrovolných hasičů Konice uspořádalo v pátek 20. července akci pro děti s názvem Prázdninové odpoledne se Srdíčkem.

Prázdninové odpoledne v Konici

Mateřské centrum Srdíčko ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Konice připravilo prázdninové odpoledne pro děti. Klikněte na program a přijďte se svými dětmi prožít hezké odpoledne.

Mateřské centrum v prázdniny

Klikněte na prázdninový program Mateřského centra Srdíčko v Konici. Řekněte o tom všem okolo, něco si vyberte a přijďte. Těšíme se na vás.

Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Charita na Velehradě: žijeme na jedné planetě. Spolu

Velehrad - Nadia žije se šesti dětmi, z nichž dvě trpí astmatem, v ruinách někdejší školy. Jejich dům byl zničen při leteckém útoku. Vaří si a přespávají ve třídě bez oken. Nadiin manžel zemřel poslední den osvobozování, které v jejich čtvrti trvalo čtyřicet dní. Zabil jej odstřelovač tzv. Islámského státu, když se snažil přinést vodu, která vytékala z prasklého potrubí. Nadia nemá žádný příjem. Její jméno znamená Naděje. S podobnými příběhy se Charita ve zničeném iráckém Mosulu setkává často. Jak se žije lidem v místech, kde jsou pronásledováni, kde zuří válka nebo vládne extrémní sucho a hlad. To zjistí návštěvníci stanu Arcidiecézní charity Olomouc v Dny lidí dobré vůle na Velehradě (4. - 5. července)...

Charita Konice slouží potřebným už čtvrt století

Oslava 25. výročí založení Charity Konice proběhla v sobotu 2. června 2018. Vše začalo mší svatou ve farním kostele v Konici a program pokračovat na místní faře.