Zobrazit podle typu:
Rubriky:

Prazdninove odpoledne

26. 7. 2017 od 13:00 hodin, ZÁMEK KONICE
ČEKAJÍ NA VÁS: pohybové hry, tvůrčí dílny, skákací hrad, modelování zvířátek z balónků a od 16:00 hodin pěnová atrakce SDH Konice
V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.
TĚŠÍ SE NA VÁS MC SRDÍČKO, SDH KONICE A MUZEUM ŘEMESEL KONICKA

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Povodňový zpravodaj 20 let poté přitahuje spoustu čtenářů

Olomouc - „Přišli jsme si pro povodňový zpravodaj. A nedáte mi ještě další výtisk, pro sousedku – víte?“ Paní děkuje a ukládá oba výtisky do tašky. Vyprovázíme ji do dvora a tam už čeká další čtenář. Dveře od Arcidiecézní charity Olomouc se od pondělního rána netrhly. V ten den odpoledne totiž měli do ulic Olomouce vyrazit kameloti a rozdávat kolemjdoucím speciál 20 let poté, který obsahuje články a fotografie vydávané v prvních dnech záplav roku 1997. Charita tímto způsobem připomněla záplavy na Moravě – katastrofu, jakou Česká republika dosud nepamatuje.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Prázdniny s MC Srdíčko

Zveme do Srdíčka i o prázdninách.

Technika decoupage v rámci aktivizačních činností DPS Bohuslavice

Workshop ubrouskové techniky pro obyvatele charitního střediska DPS Bohuslavice u Konice a jeho zdařilé výsledky.

Přednáška První pomoc

Mateřské centrum Srdíčko zve srdečně všechny rodiče i širokou veřejnost na přednášku Českého červeného kříže o první pomoci. Ve středu 7. června od 10 hodin dopoledne. PŘEDNÁŠKA JE ZDARMA.

Místo: Konice zámek
Termín: 7. 6. 2017, 10:00 — 7. 6. 2017, 12:00