Den charity 2017

Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den charity 2017

Zveme Vás k oslavě Dne Charity, který letos proběhne v úterý 26. září. Charita Konice má pro Vás připravený v Konici na Masarykově náměstí, v Konickém zámku v mateřském centrum Srdíčko a v domu pokojného stáří v  Bohuslavicích. Pracovníci Charity Konice se těší na Vaši návštěvu a účast při oslavě celostátního Dne Charity, který se každoročně koná v rámci svátku svatého Vincence z Pauly, patrona charitního díla.

Místo: Konice a Bohuslavice
Termín: 26. 9. 2017, 08:30

Pozvánka na Den charity 2017

Zveme Vás k oslavě Dne Charity, který letos proběhne v úterý 26. září. Charita Konice má pro Vás připravený v Konici na Masarykově náměstí, v Konickém zámku v mateřském centrum Srdíčko a v domu pokojného stáří v  Bohuslavicích. Pracovníci Charity Konice se těší na Vaši návštěvu a účast při oslavě celostátního Dne Charity, který se každoročně koná v rámci svátku svatého Vincence z Pauly, patrona charitního díla.

Pouť v našem domově

Dům pokojného stáří v Bohuslavicích srdečně zve na pouť k Povýšení sv. Kříže, kterému je zasvěcena kaple našeho domova.

Projekt Podpora střednědobého plánování sociálních služeb Konicka

Charita Konice ve spolupráci s partnery projektu – Městem Konice a Střediskem rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník zahájila 1. 9. 2017 projekt pod názvem Podpora střednědobého plánování sociálních služeb Konicka. Hlavním cílem projektu je zajištění relevantních podkladů místní a časové dostupnosti sociálních služeb prostřednictvím tvorby Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování. Do projektu budou zapojeny všechny obce správního obvodu ORP Konice a vytvoření modelu spolufinancování sociálních služeb v rámci Akčního plánu. Dotace ve výši 1 579.195,00 Kč je čerpána z Operačního programu Zaměstnanost, z výzvy Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni. Projekt bude realizován do 31. 8. 2019.

Mateřské centrum v září

Poprázdninový program MC Srdíčko na zámku v Konici nabízí pravidelný program i zajímavé akce.

Prazdninove odpoledne

26. 7. 2017 od 13:00 hodin, ZÁMEK KONICE
ČEKAJÍ NA VÁS: pohybové hry, tvůrčí dílny, skákací hrad, modelování zvířátek z balónků a od 16:00 hodin pěnová atrakce SDH Konice
V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.
TĚŠÍ SE NA VÁS MC SRDÍČKO, SDH KONICE A MUZEUM ŘEMESEL KONICKA

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.