Prázdniny s MC Srdíčko

Zveme do Srdíčka i o prázdninách.

Technika decoupage v rámci aktivizačních činností DPS Bohuslavice

Workshop ubrouskové techniky pro obyvatele charitního střediska DPS Bohuslavice u Konice a jeho zdařilé výsledky.

Přednáška První pomoc

Mateřské centrum Srdíčko zve srdečně všechny rodiče i širokou veřejnost na přednášku Českého červeného kříže o první pomoci. Ve středu 7. června od 10 hodin dopoledne. PŘEDNÁŠKA JE ZDARMA.

Mateřské centrum Srdíčko v červnu

Předprázdninový program MC Srdíčko na zámku v Konici nabízí pravidelný program i zajímavé akce.

Pouť Charity Konice do Českomoravské Fatimy

„Charitní pouť je mimo jiné také setkáním lidí dobré vůle; těch, kteří službu poskytují, kteří ji přijímají a kteří nesou zodpovědnost." Tato slova pronesl Sv. Otec František na generálním shromáždění Charity 12.5.2015 v Římě.

Jako každý rok se tedy setkali pracovníci, spolupracovníci, kněží i uživatelé charitních služeb na pouti Charity Konice. Tento rok se setkání konalo ve středu 24. května v Českomoravské Fatimě v Koclířově u Svitav u příležitosti oslav 100. výročí prvního zjevení Panny Marie v Cova da Iria ve Fatimě v Portugalsku a svatořečení malých fatimských pastýřů.  Pro některé účastníky poutě byla tato pouť vzpomínkou na své návštěvy poutního místa v Koclířově, pro další to byla premiéra.

Letní dětská burza MC Srdíčko

Zveme na tradiční akci Letní dětská burza, která se bude konat 24. června od 8 do 13 hodin na zámku v Konici.

Den otevřených dveří MC Srdíčko

Den otevřených dveří mateřského centra proběhl v rámci Dne konického muzea v neděli 14 května od 13.00 do 17.00. Rodiče a děti čekal pestrý kreativní a zábavný program, prohlídka prostor MC Srdíčka a informace o připravovaných akcích.

Domácí hospicová péče

Hospicovou péči o umírající přímo u nich doma poskytují Charity v Olomouckém kraji a částech Jihomoravského, Zlínského a Pardubického kraje téměř 20 let.

„Být druhému člověku nablízku, být s ním, to je to nejdůležitější – v lásce, v životě i v umírání.“

Elisabeth Kübler – Ross

Děkujeme Nadaci Preciosa

Předání symbolického šeku k daru Nadace Preciosa.

Dne 12.5.2017 navštívili naši pobytovou službu Dům pokojného stáří Bohuslavice navštívili zástupci Nadace Preciosa  spolu se zástupci podnikového závodu firmy Preciosa v Brodku u Konice. Při této příležitosti převzal ředitel Charity Konice formou upomínkového šeku dar Nadace Preciosa ve výši 50.000,- Kč.

Fatimský den DPS Bohuslavice

V úterý 9. května 2017 proběhl v charitním středisku DPS Bohuslavice u Konice Fatimský den s putovní sochou Panny Marie jako příprava ke slavení jubilea Fatimy v září a říjnu 2017.