Prazdninove odpoledne

26. 7. 2017 od 13:00 hodin, ZÁMEK KONICE
ČEKAJÍ NA VÁS: pohybové hry, tvůrčí dílny, skákací hrad, modelování zvířátek z balónků a od 16:00 hodin pěnová atrakce SDH Konice
V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.
TĚŠÍ SE NA VÁS MC SRDÍČKO, SDH KONICE A MUZEUM ŘEMESEL KONICKA

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Povodňový zpravodaj 20 let poté přitahuje spoustu čtenářů

Olomouc - „Přišli jsme si pro povodňový zpravodaj. A nedáte mi ještě další výtisk, pro sousedku – víte?“ Paní děkuje a ukládá oba výtisky do tašky. Vyprovázíme ji do dvora a tam už čeká další čtenář. Dveře od Arcidiecézní charity Olomouc se od pondělního rána netrhly. V ten den odpoledne totiž měli do ulic Olomouce vyrazit kameloti a rozdávat kolemjdoucím speciál 20 let poté, který obsahuje články a fotografie vydávané v prvních dnech záplav roku 1997. Charita tímto způsobem připomněla záplavy na Moravě – katastrofu, jakou Česká republika dosud nepamatuje.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Prázdniny s MC Srdíčko

Zveme do Srdíčka i o prázdninách.

Technika decoupage v rámci aktivizačních činností DPS Bohuslavice

Workshop ubrouskové techniky pro obyvatele charitního střediska DPS Bohuslavice u Konice a jeho zdařilé výsledky.

Přednáška První pomoc

Mateřské centrum Srdíčko zve srdečně všechny rodiče i širokou veřejnost na přednášku Českého červeného kříže o první pomoci. Ve středu 7. června od 10 hodin dopoledne. PŘEDNÁŠKA JE ZDARMA.

Mateřské centrum Srdíčko v červnu

Předprázdninový program MC Srdíčko na zámku v Konici nabízí pravidelný program i zajímavé akce.

Pouť Charity Konice do Českomoravské Fatimy

„Charitní pouť je mimo jiné také setkáním lidí dobré vůle; těch, kteří službu poskytují, kteří ji přijímají a kteří nesou zodpovědnost." Tato slova pronesl Sv. Otec František na generálním shromáždění Charity 12.5.2015 v Římě.

Jako každý rok se tedy setkali pracovníci, spolupracovníci, kněží i uživatelé charitních služeb na pouti Charity Konice. Tento rok se setkání konalo ve středu 24. května v Českomoravské Fatimě v Koclířově u Svitav u příležitosti oslav 100. výročí prvního zjevení Panny Marie v Cova da Iria ve Fatimě v Portugalsku a svatořečení malých fatimských pastýřů.  Pro některé účastníky poutě byla tato pouť vzpomínkou na své návštěvy poutního místa v Koclířově, pro další to byla premiéra.

Letní dětská burza MC Srdíčko

Zveme na tradiční akci Letní dětská burza, která se bude konat 24. června od 8 do 13 hodin na zámku v Konici.