Den charity 2017

DNE CHARITY

Pozvánka na Den charity 2017

Den Charity 2017 - plakátek Charity Konice

Zveme Vás k oslavě Dne Charity, který letos proběhne v úterý 26. září. Charita Konice má pro Vás připravený v Konici na Masarykově náměstí, v Konickém zámku v mateřském centrum Srdíčko a v domu pokojného stáří v  Bohuslavicích. Pracovníci Charity Konice se těší na Vaši návštěvu a účast při oslavě celostátního Dne Charity, který se každoročně koná v rámci svátku svatého Vincence z Pauly, patrona charitního díla.

Pouť v našem domově

Pozvanka na pouť.

Dům pokojného stáří v Bohuslavicích srdečně zve na pouť k Povýšení sv. Kříže, kterému je zasvěcena kaple našeho domova.

Projekt Podpora střednědobého plánování sociálních služeb Konicka

Charita Konice ve spolupráci s partnery projektu – Městem Konice a Střediskem rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník zahájila 1. 9. 2017 projekt pod názvem Podpora střednědobého plánování sociálních služeb Konicka. Hlavním cílem projektu je zajištění relevantních podkladů místní a časové dostupnosti sociálních služeb prostřednictvím tvorby Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb metodou komunitního plánování. Do projektu budou zapojeny všechny obce správního obvodu ORP Konice a vytvoření modelu spolufinancování sociálních služeb v rámci Akčního plánu. Dotace ve výši 1 579.195,00 Kč je čerpána z Operačního programu Zaměstnanost, z výzvy Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni. Projekt bude realizován do 31. 8. 2019.

Mateřské centrum v září

Program v září 2017

Poprázdninový program MC Srdíčko na zámku v Konici nabízí pravidelný program i zajímavé akce.

Prazdninove odpoledne

26. 7. 2017 od 13:00 hodin, ZÁMEK KONICE
ČEKAJÍ NA VÁS: pohybové hry, tvůrčí dílny, skákací hrad, modelování zvířátek z balónků a od 16:00 hodin pěnová atrakce SDH Konice
V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.
TĚŠÍ SE NA VÁS MC SRDÍČKO, SDH KONICE A MUZEUM ŘEMESEL KONICKA

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Povodňový zpravodaj 20 let poté přitahuje spoustu čtenářů

Olomouc - „Přišli jsme si pro povodňový zpravodaj. A nedáte mi ještě další výtisk, pro sousedku – víte?“ Paní děkuje a ukládá oba výtisky do tašky. Vyprovázíme ji do dvora a tam už čeká další čtenář. Dveře od Arcidiecézní charity Olomouc se od pondělního rána netrhly. V ten den odpoledne totiž měli do ulic Olomouce vyrazit kameloti a rozdávat kolemjdoucím speciál 20 let poté, který obsahuje články a fotografie vydávané v prvních dnech záplav roku 1997. Charita tímto způsobem připomněla záplavy na Moravě – katastrofu, jakou Česká republika dosud nepamatuje.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Prázdniny s MC Srdíčko

Zveme do Srdíčka i o prázdninách.

Technika decoupage v rámci aktivizačních činností DPS Bohuslavice

Workshop ubrouskové techniky pro obyvatele charitního střediska DPS Bohuslavice u Konice a jeho zdařilé výsledky.